” Calea pe care o poți urma pentru împlinirea viselor trece pe la grădiniță”
Go to content

Despre noi

Grădinița din satul nostru a luat ființă în 1968, funcționând într-o sală de laborator cu dimensiunea de 3/5 m. Datorită creșterii numărului de copii în luna septembrie 1978 s-au mai înființat încă 5 grupe de copii: la Școala nr.2 o grupă de copii; la Școala din Suseni 2 grupe de copii și la Școala nr.1-2 gupe de copii. Numărul de copii ai comunei a crescut iarași și din această cauză Grădinița nr. 1 a fost supusă unui proces de modernizare și în anul 2018 se dă în folosință un local nou cu 7 săli de grupă.

ACTIVITĂȚI EXTRACURRICULARE
-         Măștile de Halowen
-         Târg de toamnă
-         Serbări
-         Teatru pentru copii
-         Expoziții

PARTENERIATE
”Ia-mă de mână, să mergem împreună”
”Împreună pentru copiii noștri”
”Micul creștin”
Lăsați copiii să vină la mine”
”Stop accidentelor rutiere. Viața are prioritate”
”Primii pași spre școală”

VIZIUNEA GRĂDINIȚEI
Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Matca are ca obiectiv principal ridicarea calității muncii instructiv-educative, în concordanță cu cerințele programei și asigurarea modernizării bazei materiale, în vederea obținerii de performanțe, ținându-se cont de situația concretă din unitate, de condițiile comunității și de familiile peșcolarilor.
MISIUNEA GRĂDINIȚEI
Deviza:” Calea pe care o poți urma pentru împlinirea viselor trece pe la grădiniță”
Plecand de la ideea fiecare copil este unic ,misiunea noastra este aceea de a ne aduce contribuția la dezvoltarea și modelarea personalității copilului prin asigurarea unui climat care se pliază pe nevoile, stilurile de învățare şi aspiraţiile individuale ale acestuia.
Principalul deziderat de la care a pornit echipa managerială a grădiniţei a fost acela de a oferi copiilor o îngrijire ireproşabilă din toate punctele de vedere. Atenţia acordată în egală măsură fiecărui copil, fără excepţie, este fundamentul educaţiei şi îngrijirii în Grădiniţa noastră.
Sistemul educativ deschis pe care îl practicăm și care presupune o colaborare permanentă a educatorilor noștri cu familia copilului, ne conduce către o modernizare continuă a procesului didactic.
Totul este în beneficiul formării și dezvoltării unor atitudini și deprinderi necesare unei treceri line, fără convulsii de la învățământul preșcolar la învățământul primar.
Atmosfera caldă, de familie, spiritul de echipă, climatul deschis, stimulativ, gradul înalt de angajament al echipei noastre, respectul și sprijinul reciproc sunt factorii care ne vor ajuta ca la sfârșit putem spune viziunea Grădiniței cu Program Prelungit Matca a fost îndeplinită!
ACTIVITĂȚI OPȚIONALE
- Gimnastică ritmică
- Educație pentru sănătate
- Să vorbim corect
- În lumea poveștilor
- Creionel în lumea grafismelor
- Educație rutieră
- Cei 7 ani de-acasă


Copii fericiți, părinți fericiți!Web development by Gradinița nr.1 Matca
Back to content